Hemma igen

Nu är vi åter hemma i Järvsö igen. Ester sa, på ett sånt där överdrivet vuxet sätt; "Du mamma, det är sant som det är sagt - borta bra men hemma bäst!", med en suck och ställde ner väskan i halllen. Det är ju lite så, det är verkligen skönt att komma hem också. Vi bor ju dessutom på en av Sveriges vackraste platser, så det gör ju inte ont att bara njuta av allt som vi har runt knuten.
 
 
 
Tjejerna och jag har längtat efter kräftor hur länge som helst nu, så i måndagskväll var det dags för våra törstande kräftmagar att få njuta!
Så gott det var!!! Det är väl aldrig fel med skaldjur? Det värsta är att Stina är HELT galen i kräftor men är urusel på att skala dem. Hon åt ett HELT PAKET själv!!! Mina fingrar var helt skinnflådda efter allt skalande. ;)
 
 
Skönt också att få komma hem till min bruna bästis. Han har varit på pensionat nu när vi varit borta. Han älskar det, men det är ju för att han är lite korkad. Gulligt korkad. I hans box har han en lucka som han kan springa ut och in i till hundgården på pensionatet. Jag ger mig tusan på att när han kommer in genom luckan, ligger en stund i sin korg, tittar upp och får syn på luckan så tänker han; "Åh??! Kolla! En lucka! Och springer lyckligt ut precis som om det var första gången. Det där upprepar sig säkert... hela dagarna. Han är lycklig! HA HA HA!
Jag är också lycklig. Otroligt lycklig. Av många skäl. Ett av dom är när vi, Yosh och jag, får våra löprundor och vi liksom blir ett team. Det älskar jag!
 
 
 
Gårdagen spenderades på Stenegård, en pärla här i Järvsö, för lite kusinmys och mellis på Trädgårdscafét. Har ni inte testat det så tycker jag definitivt att ni ska! Deras italienska mackor är utsökta!
 
Min morgon har, som den brukar, spenderats med min bruna bästis. Eftersom vi tog oss en löprunda på 13 km igår morse, så fick en promenad uppför Järvsöbacken räcka idag. :)
 
 
 
 
Han blir lite varm ibland men löser det själv genom ett dopp i någon pöl som han hittar efter vägen.
 
 
Vi går fortfarande omkring i ett litet fjolligt luckorus. Vi har så mycket att se fram emot och har börjat planera så smått inför nästa sommar. Jag kan knappt vänta...
 
 
 
Bilden spelas upp i mitt huvud när han ställer sig på knä nedanför mig... Jösses, så oväntat det var på något sätt! Jag blev verkligen överraskad! 2015-07-19 är dagen jag sent skall glömma.
 
 
Lycka!

Rapport från Gotland

Här kommer det en liten rapport från Gotland. 
Vi har det helt fantastiskt!
Björkhaga Strandby är fantastiskt! Gotland är fantastiskt!
 
 
 
 
Vädret skiftar lite, men vi har klarat oss bra ifrån regn. I måndags kom det en liten skvätt, men annars har eftermiddagarna och kvällarna bjudit på sol och bad. Havet är förvånansvärt varmt vilket gör att det är ännu mer ljuvligt att ta sig ett dopp. 
Vädret är alldeles perfekt för att se sig omkring på Gotland. Förra året var det ju på tok för varmt för att göra annat än att ligga på beachen och bada, bada och bada!
 
I år har vi sett så mycket mer.
 
Fårös raukområde
 
 
 
 
Vi gick på fossiljakt och hittade faktiskt en hel del! Extra intressant blev det kanske för oss museiebesökare (Malin, Ester och jag) som fått oss en lektion i Gotlands fauna och historia.
 
 
 
 
 
 
Så klart blev det ett obligatoriskt besök på "Pippiland" och Kneippbyns vattenland. Riktigt, riktigt roligt!
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska vi fortsätta att bara mysa och njuta av Gotland några dagar till!
 
På återhörande

Gotlandssemseter med jordens överraskning!

 Så äntligen är vår Gotlandsvecka här! Underbart. Vi har alla längtat och väntat massor!
 
 
 
 
 
 
När vi kom fram till underbara Björkhaga, åkte kläderna av och badkläderna på för ett dopp i havet. Vi blev lyckligt överraskade med att det var hela 20 grader i havet! UNDERBART!
 
Efter middagen ville jag ta mig en strandpromenad. Jag älskar havet och har en dragning till havet som jag inte kan beskriva. Björkhaga är en av mina absoluta favoritstränder!
Jag frågade Johan om han ville följa med. Inte för att jag för en sekund trodde att han skulle vilja när han kört långt och är trött efter resan. Men han är ovanligt på och vill GÄRNA ta en promenad med mig.
Lycklig bli jag!
Barnen stannde kvar i stugan utan diskussion förutom Stina som gärna ville följa. Men Ester var snabb och sa till Stina att de minsann kunde unna oss att få gå själva på en strandpromenad.
Goa unge!
Det jag inte visste var att hon visste! Att alla barnen visste!
När vi går bort över stranden så slås jag av den lycka att få vara tillbaka på Gotland. Så lycklig jag är över huvudtaget.
I slutet av stranden kramar Johan om mig och börjar berätta för mig vad jag betyder för honom och att jag är hans bästa vän, rolig, snäll, fantastisk, vacker etc etc. Jag skrattar till lite och tänkte lägga till "och ibland lite sur och lite på dåligt humör, men det vet du ju att det går fort över..."
Men jag hann inte.
Istället ställer han sig på knä nedanför mig och säger;
"Jag skulle vilja fråga dig en sak."
Det snurrar till i mitt huvud och jag känner att jag helt ärligt håller på att svimma.
Jag blev totalt överrumplad!
JA!!! Så klart JA blev mitt svar på hans fråga!
 
 
Barnen visste alla vad som skulle ske och väntade hemma i stugan med en kyld champagne!
Så fantastiskt lycklig är jag! Så innerligt glad över att barnen har varit så delaktig i allt, i valet av ring, i frieriet.
Jag är en makalöst lycklig kvinna som nästa sommar skall stå som brud och få min älskade Johan till make!
 
Jag har inte sovit en blund i natt. Så tagen av allt. Men det var bestämt sedan tidigare att vi skulle gå på Visby Museum idag, 2 av mina tjejer och jag. Vi hade, som vanligt, jättemysigt och kul!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja, jag kan inte smälta det. Men vilken underbar start på vår semestervecka här på Gotland.
Jag är en mycket lycklig kvinna!
 
Visa fler inlägg