Idag var det Jockes tur!

Eftersom jag har fått ändrade skjutdirektiv sedan tidigare av Jocke; "kalvburen tjur på helgfria söndagar med lösplugg" så blev det äntligen Jockes tur idag!
 
 
Skämt å sido. Så klart är det på skoj ifrån Jockes sida. Men det gick nästan lite för fort idag när det sköts. Vi hade knappt slagit ner rumporna innan vi fick besked av vår jaktledare och tillika min svåger om att avvakta lite eftersom Jocke hade skjutit...
 
 
En vacker morgon. En vacker utsikt. Den här soluppgången delade jag sist med min svärfar i september. Nu är han med oss i jakten i minnet. Det kommer han alltid att vara.
 
 
Så klart var vi alla en smula nedstämnda när vi gick ut på jakten i morse utan Gerry. Det var en konstig känsla. Han var ju liksom den som kunde allt. Lärde mig allt och var tryggheten för mig i jakten. Idag gick jag ut själv. Men jag gjorde det lite grann med känslan att han ändå var med. 
 
 
Ganska snart bröts jakten efter att Dacke spårat upp Jockes älg.
 
 
En stor fin tjur. Större än min som jag sköt i september. Typiskt. ;)
Näe, vet ni jag unnar Jocke det här verkligen. Så otroligt roligt för honom!
Jag ville ju så klart veta hur det hela hade gått till. Jag bad Jocke återberätta.
Han var inte sen att förtälja det hela med inlevelse. :)
 
 
 
 
 
 
Mallig Jocke. Med all rätt! Liiite surt att han fick fler taggar än mig. Typsikt... ;)
 
 
Vi alla hjälptes åt att få upp älgen på järnhästen och få hem den till slakteriet. 
 
 
 
 
 
 
Som vanligt är det högt i tak i jaktlaget. Det är väl det bästa med allt kanske? 
 
 
Imorgon går vi ut igen. Nu har vi bara kalv kvar. 
Vet att det gick en ko och en kalv över marken kring lunch idag, men vi hade inte hunnit posta om då. Så det bådar ju gott. Förhoppningsvis ser vi dem imorgon. Kanske...

Halloween på Järvzoo

Oktober och spöktider. Stina hade ju gjort upp planerna för kvällen. Fixa pumpor, läskigt smink och sedan spökkväll på Järvzoo.
 
 
Har ni inte upplevt Halloween på Järvzoo så tycker jag verkligen att ni ska försöka klämma in ett besök. Helt klart värt det!
 
 
I år var de stora pumporna slut när jag skulle handla, därför fick det bli en varsin liten. Det fungerade det också.
 
 
Gissa vems som är vems? Stina har gjort en och Ester har gjort en... HA HA HA!
 
 
 
 
 
 
Så, då har vi skrämt upp alla gastar och gjort vad vi kunnat för att pressa folk och fä med "bus eller godis".
 
Vågar ni komma förbi Bergvägen?
Det sker på egen risk...

Lyllo mig!

Oftas så innebär jobb på bortaplan en smula ångest. Den här gången hade jag tur! Höstlov och två av våra döttrar spenderar några dagar nere i Stockholm samtidigt som jag är nere och jobbar! Det är sånt som man kan kalla för förena nytta med nöje!
 
 
 
 
Ett besök på det Kungliga slottet och på Fotografiska har vi hunnit med efter mina arbetsdagar.
 
 
 
 
 
 
Fotografiska har öppet till 23 vilket passade oss ypperligt! Jag kan varmt rekommendera ett besök. Vissa utställningar var dock riktigt gripande där man gick ut gråtandes, där speglade man barns sovplatser... flyktingbarn ifrån Syrien. Jösses, så det grep tag om mitt hjärta. Må detta grymma krig ta slut! Inget barn ska behöva ha det så. Inget barn i hela världen ska behöva lida för de vuxnas korkade agerande!
 
 
Jag önskar jag kunde delta i helgens "Järvsö Skramlar", dessvärre är jag bortrest på annat sedan länge planerat (vet att det i sammanhanget låter otroligt klent) men jag uppmanar verkligen alla andra som är hemma i Järvsö i helgen att besöka vår vackra Kyrka och delta i insamlingen för att åtminstone försöka bidra lite till en drägligare tillvaro för de flyktingar som anläder.
Så kom till Järvsö Kyrka på söndag kl 18. Har jag hunnit hem till dess är jag given!
 
 
 
 
 
 
Vid besöket vid vårt Kungliga slott insåg jag att jag kan på tok för lite om Sveriges historia och monarki. Jag kommer definitivt att läsa på. Jösses, så intressant!
 
 
 
 
Jag är otroligt tacksam över att dessa två tussar ville umgås med mig och liksom tvingade mig att göra annat än att jobba när jag är i Stockholm. Man tar sig varken tid eller prioriterar det när jag är här själv.
Synd. Jag kanske blir bättre på det nu?
 
 
 
 
 
Det är en otorolig nationalskatt vi besitter med det Kungliga slottet. Har ni inte besökt det så gör det! Fantastiskt vackert och otroligt intressant med all historia.
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Familj
Taggar: Fotografiska, Höstlov, Kungliga slottet, Stockholm, kärlek
Visa fler inlägg