Ibland är jag nog lite kär i Stockholm...

Stockholm igen. Den här gången har jag kombinerat det hela med både jobb och nöjen. Gårdagen bestod bara i jobb. Ni som såg nyheterna igår har säkert inte kunnat missa att det var lite kaoitiskt om man valde att nyttja SJ:s tjänster...
 
5:51 från Järvsö - 8:48 Stockholm C.
Ända fram till Storvreta gick allt smärtfritt. Jag hade en rejäl marginal där jag hade planerat att sitta och jobba administrativt innan mitt första möte kl 11. No problems! Trodde jag... Vid Storvreta fick vi informationen om att det var TVÄRSTOPP söder om Uppsala. Kul. Nu har jag ju tur som har en sån superchef som kom och hämtade mig med bil i Uppsala. Så.. 10:57 parkad och klar utanför mitt planerade möte i Solna! Phu!
 
Jag brukar ju ta bilen men den här gången så kombineras ju vistelsen med lite nöjen genom att familjen kommer ner idag för att njuta av en jaktmässa på Tullgarn! Så då tar vi tåget hem på söndag. Dessutom tycker ju barnen att det är ett litet äventyr att åka tåg mer än bil.
 
Min morgon har idag startat i ett soligt och vackert Stockholm. 
 
 
Jag får hoppas att vädret håller i sig och att de nordliga vindarna inte blir så isiga. I morse var det väldigt behagligt eftersom jag tog mig en löprunda ut på Djurgården.
 
 
Det är helt underbart att få komma ut i grönskan på Djurgården ifrån innerstans betong och trafik. Nåväl, vid 7-tiden är det ju fortfarande väldigt lungt inne i stan, men sååå vackert här ute! Som att komma ut på vischan nästan. :)
 
 
Ni som känner mig vet ju hur mycket jag älskar dessa löprundor på morgonkvisten. Den lyckokänslan håller i sig resten av dagen. Bra va´?
 
 
Jag har inte sprungit här ute förut, men kommer absolut att se till att göra det igen. Stockholm ÄR vackert. Jösses, vilken fin huvudstad vi har! Framför allt på sommaren.
 
 
Kan ni känna doften? Den var mäktig, kraftig och ljuvlig. Att springa här och få insupa försommarens alla vackra färger och härliga dofter. Det kallas för livskvalité! Synd bara att jag inte var beredd med mobilen, för precis bakom krönet på häcken prassade det till rejält så jag höll på att göra i brallan. En så otroligt vacker råbock stod och betade i en rabatt vid Waldemarsudde. Sen stannade han ca 5 m ifrån mig och vi stod och liksom betraktade varandra. Han undrade väl vad jag hade där att göra? Jag undrade ju lite vilken väg han hade tagit ut på Djurgården... ;)
 
 
Jag tänkte också på alla de tappra löpare som skall springa Marathon på lördag. Lyllo! Jag önskar eder alla lycka till!
 
 
På min väg tillbaka utefter Strandvägen vid Nybrokajen mötte jag dessa vackra varelser. Fick veta lite senare av Mattias Bäckman (en av våra kunder på Citymark) att detta var minsann hans jaktkamrater ifrån SFK. Kul!
 
Jag har också haft mina tankar på Pernilla, Lotta och Caroline. Jag undrar hur de mår, hur det känns i deras kroppar idag. Nu borde träningsvärken ha gjort sig till känna... ;) Jag inväntar rapport. 
 
Nåväl, nu ska jag göra lite nytta och sedan möta upp familjen på Centralen för en helg tillsammans i jakt- och nöjenas tecken!
 
Längtas ska ni veta!
 
 
 

"Hyffsad eftersvettning, va?"

Fick en fråga för någon vecka sedan ifrån ett par kollegor på jobbet...
 
"Jo, skulle du kunna hjälpa oss lite? Komma igång lite grann?"
 
Mäh? Trodde väl aldrig att de skulle fråga? HA HA HA! Jodå, Carro, en av deltagarna, har tränat med mig förut och gjort fantastiska resultat. Lotta och Pernilla däremot har inte träffat mig på gymmet förut.
 
Ni ska veta att Judit ångrade sig när hon inte hade tagit med sig träningsväskan idag. Ni vet, allt för att få njuta av andras plåga och smärta. Hon känner till den där resan som man går igenom...
 
 
"Näeee, men va??! Åh, om jag hade vetat det, då hade jag ju tagit med mig träningskläderna ja å ra??!"
 
De kämpade på bra tjejerna. Vi körde 10 min uppvärmning för att sedan gå på med lite tuffare konditionsträning.
 
Under tiden stämmer jag av så allt känns bra och frågar Carro om det känns bra.
 
"Jaaa, då! Det går så bra så!"
 
Efter ytterligare 10 min ställer jag samma fråga varpå Carro svarar liiiite för käckt och överdrivet;
 
"Jaaaaaaaaaaaaaa då, det går så bra sååååååååååå!"
 
Sista intervallen hoppade hon över, muttrade över sig själv och tyckte att det var äggvitornas fel. (Dagens intagna frukost???)
 
Men hon gjorde det verkligen JÄTTEBRA! 
 
Sedan gick vi över på styrkan. Det är nu jag märker att Pernilla är närbesläktad med allas vår Judit. Hon liksom bränner av dråpliga uttryck när man minst anar det.
 
"Happ, nu fick man ju verkligen det bevisat att jag har ungefär noll magmuskler!"
 
 
Vi nästa omgång så utbrister hon på det bredaste gävlemålet;
 
"Näe, fy... där dog mina magmuskler på riktigt!"
 
 
Sen var det dags för lite bröst också. Det var många stön och stånk med de gjorde det fantastiskt bra!
 
Pernilla slänger en snabb blick i backspegeln i bilen på väg tillbaka till kontoret efter duschen;
 
"Åh, hyffsade eftersvettningar nu du!"
 
 
 
Bra kämpat idag! Kul, nu laddar vi om till nästa gång! :)
 
 
 
 

Excellent morsdag. :)

Igår firades det på många håll i vårt avlånga land. Så även hemma hos oss. Alla mammor i olika åldrar firades på olika sätt. En del med pompa och tjohej, andra lite mer försiktigt. Vi är nog så där "lagom-Svensson" i vår familj. Men vi firar alltid mor- och farsdag. Jag tycker verkligen att det är värt att fira!
 
Från min fina Ester.
 
 
Tänk att få vara förälder, tänk att få den gåvan att vara en ledsagare för en annan varelse. Tänk att den varelsen förhoppningsvis litar och känner förtroende för sin vuxna ledsagare. Men jag hoppas att alla barn OCH föräldrar känner kärlek till varandra och visar den. Vem kan få nog av det??! Pussar och kramar kan man inte få för mycket av! Dessvärre kommer man till en viss ålder hos barnen då dessa pussar och kramar inte är lika poppis längre... :/
 
Från goa Malin.
 
 
 
 
Blev uppvaktad av Mannen också, fast inte med handgjorda saker då... vackra blommor och en flaska Champagne. Helt i min smak! Denna skall jag spara för att avnjutas när värmen kommit tillbaka igen.
 
 
 
 
Sen har vi denna stiliga gosse som var på sin första utställning i Östersund igår! Matte var lite pirrig här på hemmaplan. Det blev lite för tajt för mig att haka på eftersom jag kom hem ifrån Danmark i lördags em och då åkte delar av familjen upp med denna snygging för en bedömning:
 

"Harmoniskt byggd. Långt torrt maskulint huvud. Mycket bra över- och underlinje. Harmoniska vinklar. Bra ben och tass. Något brant kors. Parallella vägvinnande rörelser. Bra hårlag. Bra temperament."

Kvalitetspris: Excellent 

Visa fler inlägg