Harsa Ski Marathon 2016

Så var det gjort! Tack o lov! Årets Harsa Ski Marathon 42 km försök till att seeda upp sig något led inför årets Vasalopp. Ja... jag vet... helt galet!
 
 
Vår allas Judit gjorde sitt livs första skidtävling igår. Jädrar vad jag är imponerad! Jag kommer ju ihåg hur jag kände mig förra året när jag var en rookie och fullständigt vilsen i den här skidvärlden bland "kondomdräktsåkare" vallatips av 1000 olika slag!
 
Sedan i torsdags har jag känt hur det har svidigt i mitt svalg och en förkylning kommit närmare och närmare. Ebba stackarn är däckad och jag har absolut inte varit den omhändertagande mamman som jag borde ha varit. Istället har jag bett henne hålla sig undan och jag har spritat sönder händerna...
Man blir lite knäpp inför tävlingar... Jag kan nästan förstå Johan Olsson (skidåkarn inte min Johan... ha ha ha) som bor som en enstöring och laddar inför säsongen i en stuga i "Ingemansland" utan kontakt med andra människor och bacilller...
 
Mina nerver var därför lite extra utanpå inför tävlingsdagen. Mardrömmen var att vakna upp ännu sämre än dagen innan. Nu lyckades jag hålla bacillerna någorlunda i schack...
 
 
 
Det är inte mycket som kan stressa upp denna filbunkslugna Herrn. Tack för det säger jag. Han är mycket i mitt liv, inte bara min livspartner utan även mitt lugn, mitt stöd och som alltid, alltid finns vid min sida. Vilken underbar klippa till blivande man! 
 
Som vanligt var förutsättningarna en smula nervprövande... regn.. svårvallat och en storm på antågande  och dessutom en liten förkylning som låg och bara väntade på att få bryta ut.
Någon kommenterade på Facebook när jag beklagande mig lite att det verkade vara så här jag laddar inför mina skidlopp. Ja... man börjar ju snart undra??! Jag har inte lyckats pricka in varken väder eller en bacilllfri tävlingsdag hittills. :)
 
 
Det blåste på bra i starten och den var lite kaosartad. Någon ramlade i elitledet och skapade en dominoeffekt. Ganska isigt och egentligen inga spår den första kilometern. Många stressade upp sig för att lägga sig i en bra position och placering. Men eftersom det var dåligt med fäste dagen till ära, så åkte vi om många i surbacken som liksom tog ut sig i starten. 
 
 
Vi fick egentligen staka hela vägen. Staka i 42 km!!! Jag hittade lite fäste i de värsta backarna, men annars må jag säga att vi stakade på rätt bra. Johan och jag höll ihop hela loppet vilket var riktigt trevligt. Förra året åkte jag på 3:26. I år åkte vi på under 3 timmar! (snabba spår!) Nu har jag inte sett något resultat ännu men vet att vinnaren åkte in på 1:47. En viss skillnad... Jag har ingen aning om det räcker för oss för att sida upp oss i något led? Vi står i dagsläget i led 9 sedan förra årets Vasalopp. Hoppas...
 
Hur gick det då för Judit?
 
 
 
Jo, men hon tog sig ju i mål! Helt fantastiskt bra gjort!!! Jag är så imponerad. Nu laddar vi om och skruvar upp träningen inför det stundande Vasaloppet. Fast först ska jag bara var lite förkyld ett tag och krya på mig lite. :)
 
Efter Harsa Ski så svidade vi om för lite partaj.
Steffe fyllde ju 30 år igår!
 
 
 
 
 
Rackarns så roligt vi hade!
 
Tack Steffe för en fantastiskt, galen och rolig fest!
 
Nu ska jag strax spraya näsan full med Nezeril och ta en liten Ipren, lägga mig till rätta under filten och be om lite extra mycket gos av min blivande man och mina fina barn.
 
Trevlig kväll på er!

Ingenting är omöjligt!

Den stora jobbar, mellisarna åker kvällsåk i backen, hunden skulle behövt en genomkörare och den yngsta är lite extra mammig nu när jag varit borta ett par dagar. Dessutom skulle jag och Johan skulle behövt glida lite på laggen för att bara få ett lätt kort pass innan helgens Harsa Ski Marathon.
 
 
Så vad göra?
Det löser man ju lätt! I vår familj är ingeting omöjligt. Eller det kanske det är men det mesta kan vi faktiskt lösa. Så, hunden i sele, den yngsta på snowracern efter och Johan och jag kunde glida på laggen i Harsa i afton! 
 
 
 
 
-2 grader och fina spår! Det ser ut att kunna bli fint underlag till helgens Harsa Ski Marathon!
 
 
En liten paus och fruktstund var välbehövlig. Sedan bestämde sig Stina för att själv åka lite skidor.
 
 
Vilken fantastiskt härlig kväll vi fick. Inte bara det att vi fick till det med träningen trots lite logistiklösning innan, dels väderförhållandena. Underbart! Dessutom fick vi ju en mysig familjestund också! Bara positiva saker! 
 
 
Imorgon är det vila, vila, vila. Äta bra och försöka ladda mentalt. På lördag är det dags. Det suger till ordentligt i magen när jag tänker på det hela. Jag hoppas verkligen att jag kan göra ett bra lopp. Mitt egna lopp och att jag orkar hålla i hela vägen runt dessa 42 kilometrar. Wiiiii....
 
Håll tummarna är ni snälla!

Vuxentid med vänner. Lyxigt!

Jag började min lördagsmorgon uppe i Harsa. En underbar morgon där jag stakade mig igenom 20 km. Nu är det bara 1 vecka kvar till det är Harsa Ski Marathon. Bara tanken gör att det knyter sig en smula i magen. Banan är tuff, framför allt andra varvet när "surbacken" kommer... fy fan, säger jag bara!
 
 
 
Därför har jag försökt att få ihop så mycket träningstid som möjligt i surbackshelvetet. Vet inte det hjälper mig. Säkerligen inte. Men ja.. då har jag i varje fall gjort vad jag har kunnat. Usch... det ska bli makalöst skönt när det är lördag eftermiddag nästa helg!
 
 
Efter mina 2 mil i Harsa böt jag ut min längdutrustning mot urförsutrustningen istället. Det stod något så ovanligt som vuxenåk med vänner på mitt schema. Det där med vuxenåk, vuxentid med vänner är ju något som i stort sett aldrig förekommer i min almanacka!
 
 
Jag ska också erkänna att jag var nära att lämna återbud. Man är ju lite bekväm och känner kanske lite dåligt samvete för att man gör saker på egen hand... utan barn... 
Men jag ångrar inte en sekund att jag hängde på!!!
 
 
 
 
Fast visst... jag tittade på klockan ett par ggr och sa till min svägerska;"Fan... det är en hel timme kvar??!" Medan hon var på topp och blängde på mig och menade att jag minsann bara fick lov att bita ihop och rycka upp mig.
Sagt och gjort!
 
 
Lina & Eva behövde Ullis inte säga till att de skulle rycka upp sig. Det klarade det fint på egen hand! ;)
 
 
 
 
Efter slalom och Afterski väntade en fantastisk fortsättning hemma hos Catrin. En makalöst god Vietnamesisk soppa med fantastiska smaker! Tusen tack tjejer för en brakrolig kväll!!!
 
 
Söndagsmorgonen var inbokad med min blivande man. Skiåkning för ovanlighetens skull. ;)
Vi körde 2,5 mil i strålande solsken. Dessutom hade jag fått helt nyvallade skidor. SOM JAG VALLAT HELT SJÄLV!!! Gick en liten kurs på morgonkvisten och la både glid och fäste. Men jädrar vicken procedur... tur att det finns tejp att ta till ibland! Fast rackarns vilken skillnad på skidor!
 
 
Efter lunch böt vi återigen utrustning.
 
 
Lite mys i backen med barnen. Man klarar ju inte hur mycket vuxentid som helst. Sammanhängande.
 
 
 
Ja, man kan ju inte annat än njuta av allt man har runt omkring sig. Vänner, naturen, Järvsöbacken, Harsa, barnen och min blivande man!
Lyxigt!
0 kommentarer
publicerat i Familj
Taggar: Harsa, Järvsöbacken, Slalom, Träning, Vänner, längdskidåkning
Visa fler inlägg