Julafton nr 2!

Morgonen började i skidspåren i Harsa. Ebba & Jonas var vår backup hemma så Johan och jag kunde få träna tillsammans. Här skiftar det i grader, i söndags var det -13 när jag åkte och frostmustaschen var ett faktum. Idag var det på nollan och det kändes! Jädrar vilken skillnad det var. Det gick trögt som bara den i spåren. Jag har ju inte vallat på något annat sätt utan kör på tejp. Eller jag och jag... jag är helt turfri när det gäller valla...
 
 
Men trots tröga skidor så åkte jag nästan 2 mil på 1:39! Va fan liksom??! Kanske att jag till slut får till det med tekniken? Det finns ju en liten möjlighet i varje fall. Jag gissar på att ju mer jag gnetar och gnor i spåren så borde ju det bli lite bättre. Det borde verkligen göra skillnad. Det är min plan i varje fall. 
 
Idag är det lite julafton hos oss. Eller ganska mycket egentligen. Normalt sett så brukar vi fira på nyårsaftonen när de stora barnen inte är hemma på julafton. Men ... Tomten bestämde sig för att komma 1 dag tidigare i år. (I själva verket kunde inte mamman och pappan vänta längre)
Så strumporna var stoppade med morgonpaket och förmiddagen spenderades i backen där mellisarnas slalomutrustning uppgraderades. 
 
 
Ester fick sig ÄNTLIGEN ett par Twintips skidor, medan Malin nöjde sig med nya slalomskidor. Det var en hel del folk i backen idag...
 
 
... så The Princess of Bergvägen ledsnade och dissade backen. Vi tog därför fram diverse åkdon här hemma istället. Mellisarna lämnade vi kvar eftersom de ville glida på den nya utrustningen så klart, kö eller inte!
 
 
Det är inte fy skam det heller!
 
 
Så kom Tomten till Bergvägen!
 
 
Alla i familjen har tydligen varit otroligt snälla i år! Vilka julklappar!!! T o m Yosh fick ett jättepaket! Kolla in rimmet som Malin skrivit. HA HA HA!!!
 
 
Han älskade sin julklapp! Lite styrigt blev det för honom när han skulle gå "hem till sig". Vi skrattade gott åt hans bestyr att få in det i hans bur.
 
 
Mina älskade...
 
 
Ha ha ha!!! Jag fick en Selfiepinne av Jonas! 
 
 
Det här vackra halsbandet fick jag av min älskade! En kärleksknut. :) 
 
 
Gissa om vi har roligt med den där pinnen...
 
HA HA HA!!!

Just idag är jag stark!

Vilken härlig dag vi har haft idag. Än är den ju inte slut så klart, nu ska vi avsluta den här kalla dagen med att mysa i soffan framför en bra film, rosiga om kinderna och lite småfrusna fötter. Men det gör ingenting!
 
Jag började dagen med en gröttallrik för att ladda för lite skidåkning i Harsa. Jag hade tänkt mig 2 mil i skallen. Det är bra att ha ett mål uppsatt...
 
Termometern visade på -21 grader kallt... inget bra upplägg för längdåkning då. Men jag vet av erfarenhet att det brukar vara mycket mildare i Harsa.
 
 
Termometern i bilen visade på -13 grader när jag parkerade. Kanske lite bistert, men har jag bestämt mig så har jag. ;)
Lite pirrigt också eftersom jag aldrig har åkt spåren i Harsa förut. Jag har ju egentligen inte åkt skidor alls, förrän nu i december. Johan åkte milspåret igår och hade liksom rapporterat lite grann. Men jag brukar ju vara en fena på att springa vilse i skogen när jag springer på nya marker, så jag förväntade mig detsamma idag...
 
 
Otroligt vackert. Och jag ska erkänna att jag njöt faktiskt. Jag tyckte att det var helt underbart! Jag försökte verkligen att tänka på tekniken och jobba med diagonalen så mycket jag bara kunde. Förskte tänkta på att trycka ifrån ordentligt. Ibland gick det hur bra som helst, ibland... mindre bra. Men skam den som ger sig!
 
 
Jag åkte 2 mil och njöt faktiskt hela tiden. Sjukt??! Jag hade kunnat åka minst 1 mil till men var tvungen att åka hem till famijen min. 
 
När jag kom hem hade Johan lagt fram slalomprylarna i hallen. Jahapp, tänkte jag. Det är bara att svida om då!
 
 
Ganska kallt men vi klädde oss noga och varmt och hade väl inte tänkt åka som många åk.
Men Stina fick upp farten och dammade av sina kunskaper och då gäller det att låta henne åka.
 
 
Loa kom förbi barnbacken en liten sväng.
 
 
En liten fikapaus och värma fötterna lite. Stort plus till Järvsöbacken som har mjölkfria bullar och chokladbollar! Stort tack för det!!!
 
 
Efter lite fika var det dags igen. Så kul att Stina var på hugget och ville åka så mycket trots att det var så kallt!
 
 
Det var nästan så mamman och pappan var lite gnälliga och ville åka hem... det är tur att vi bor så nära backen. Vore ju inte så kul att behöva sitta i en bil en bra bit innan man kommer hem till värmen.
 
 
Nu har vintersäsongen kommit igång så smått och det syns utanför vårt hus. 
 
Nu ska vi mysa upp oss i soffan och äta en smarrig middag och fortsätta njuta!
 
Trevlig kväll på er!

God fortsättning!

Julaftonen är över. För den här gången. Fast - vi har ju lyxen att fira en gång till! På nyår så kör vi julafton nr 2! Lyxigt va´? Då får vi liksom njuta dubbelt så mycket!
 
Just nu fortsätter vi att njuta uppe i Storsjö!
 
 
Vi blir bortskämda av mamma. Alla blir lika bortskämda. Det har sina fördelar, men också sina nackdelar... tapeter ramlar ner och brandlarm utlöser sig p g a en viss oblans i tarmfloran hos en del av oss gäster...
 
 
För att bota obalans i tarmfloran och rastlösheten hos mamman, tog vi oss en promenad runt Storjö innan Kalle Anka, Tomten och paketöppningen.
 
 
Tomten kom på skoter igår. Dom har visst gått ifrån renarna här uppe. ;)
 
 
I morse vaknade vi till kalla grader. Nästan 29 grader. Jag som har fått nya fina CRAFT-byxor i julklapp som jag hade tänkt inviga i skidspåret idag. Det blir tvångsvila helt enkelt. Men jag får brottas lite med mig själv och inse att det är bra med lite extra vila... 
 
 
Men vi är minst två i den här familjen som trots kyla måste rastas... lite pga av ovan nämda tarmflora men också lite pga av träningsabstiens. ;)
 
 
Det var bara -25 när vi gick ut och busade, Yosh och jag.
 
 
 
 
 
Det bet fint i kinderna och vi blev båda lite frostiga i pälsen innan vi gick in igen. Jag får helt enkelt ge mig lite till tåls vad det gäller träningen och nöja mig med lite bus och lek med min galna vorstehkompis.
 
 
Nu väntar vi på juldagsmiddag och att bli ännu mer lite bortskämda av mina föräldrar. 
 
 
Det är inte bara vår familj som blir borskämda. Det här är en helt vanlig syn ifrån mammas köksfönster. Nu travar rådjuren fram och tillbaka och väntar på eftermiddagens mål. Man skulle kunna ställa en klocka efter dom, så trogna är dom denna gård.
 
Näe, hörrni. Det här duger inte. Nu måste jag ju äta lite julmat!
 
God fortsättning på Er ALLA!
Visa fler inlägg