Härlig jaktdag med härliga jägare!

Tänk vilken lyllo! Idag har jag varit och drevjakt i Stockholms Skärgård och träffat en hel hög med härliga jägare. Några känner jag sedan tidigare, några är helt nya bekantskaper. 
 
Ebba är en "gammal bekantskap" sedan en jakt i höstas.
 
 
Jag har en sån tur som får äran att träffa dessa härliga människor. Vi delar jaktintresset tillsammans och det är ett fantastiskt intresse som förenar på så många sätt.
 
 
Idag stod det drevjakt på rådjur på schemat. Fantastiskt kul och spännande.
 
 
 
Vilken dag vi fick. Ett par grader varmt och strålande solsken!
 
 
 
Efter en hel dag i jaktskogen är man rätt mör och hungrig. När jag kom till Waxholm Hotell, där natten skall spenderas, var jag både trött, lortig och hungrig. 
Jag frågade lite artigt i receptionen om de hade roomservice.
Nope, tyvärr.
-Synd, svarade jag och tittade ner på mina leriga jaktkängor.
Jag kände inte att jag riktigt passade in i den fina matsal som hotellet serverade sina maträtter i.
Receptionisten förstod min blick och sa att jag säkerligen kunde flirta med hovmästaren som var aningen svag för kvinnliga jägare, om jag inte kunde få roomservice trots allt.
 
På riktigt??!
Jag skojar inte om jag säger att det var länge sen jag åt en sån här god biff! Satan i min lilla gata, vad gott det var! Och vilken service!!!
 
Imorgon står det harjakt på schemat. Det ska bli så himla skoj!
Men först ska här sovas lite. I en säng med en härlig pälsfilt Jag kommer sova som en prinsessa!

Jösses, vad med snö!

Dra mig på en kälke vilken underbar vinter vi har! Jag njuter av all snö som vi fått även om den innebär en del extra arbete. Just idag lockade det kanske inte, men ibland måste man ju bara ta tag i det ändå. Oavsett feber eller inte, eller hur?!
 
 
Johan har legat i feber i helgen och har precis kommit tillbaka till jordelivet. Jag vaknade imorse med en stämma sämre än en skadskjuten fiskmås. Hej, förkylning. Kul att du hoppade ner i min kropp!
 
 
Men snön struntar ju fullständigt i om vi har baciller i kropparna eller inte! Johan hoppade över middagen och gick ut direkt efter jobbet och började på med att skotta av all snö som ligger på taken. Vi kan nog inte vänta längre nu... det skulle komma mer snö och lite varmare grader...
 
 
Jag hörde hur han bökade på där ute. Jag har så svårt att ligga på rygg även om jag är sjuk och mår som en rutten fisk. På med mössa och vantar så kunde jag hjäpa till så gott jag kunde. 
 
 
Eftersom jag har blivit en rackare på att ploga bort snön med fyrhjuligen fick det bli min uppgift. Johan skottade snön ifrån taket och jag plogade bort den. Lagom ansträngande när febern gör att huvudet håller på att sprängas av minsta lilla rörelse.
 
 
Jösses, vad snö vi har! Underbart. Är man två så går det ju alltid lite lättare och fortare. Dessutom blir det lite trevligare också!
 
 
Nu får vi ta nästa tak imorgon. Vi måste ju ha något roligt att göra då också!
 
Tjing på er!

Tips på vinterlek!

Jag har alltid varit lite barnslig och har nog inte riktigt vuxit upp ännu. Jag älskar att leka och busa i snön. Det är nästan jag som är först ut i familjen när den första snön har lagt sig. Det är inte alltid jag får sällskap. Inte ens av mina egna barn...
 
 
Fast den här pysen ställer oftast upp. Tur för mig!
 
 
Idag har vi varit istallet hela dagen. Men mellan mockning och ridning testade vi det "senaste".
 
 
Blåsa såpbubblor i minusgrader.
 
 
Ett enkelt och billigt experiment. Så jädra vackra isskulpturer!
 
 
 
Vi kan verkligen rekommendera er att testa. När vi gjorde dessa fantastiska isbubblor var det 7 minusgrader. Vi blåste bubblorna uppåt så att det hann frysa innan de landade. Man kan också blåsa några så att de landar direkt på snön och fryser där. Se bara till så att ni har bra såpbubblor och att de inte skummar när ni blåser bubblorna.
 
 
 
 
Nu har vi njutit av ännu en vintrig helg. Vi har tankat med ny energi och kan ta emot veckans måsten och utmaningar.
Mitt veckoslut ser fantastiskt ut - det står nämligen jakt på schemat!
 
Häpp! 
Visa fler inlägg