En annan slags träning...

I morse började dagen ljuvligt.
 
Jag och Mannen tog Yosh för en skogspromenad i rejält kuperad terräng.
 
 
Vi måste förbereda oss lite inför den stundande jakten i fjälls i augusti. Jösses, så spännande det ska bli!!!
 
 
Vi var ute och traskade i blandad mark i 1 timme och 22 minuter. Helt ljuvligt, såg ett par morkullor och plockade en del hjortron.
 
Tänk vad Sverige är vackert!
 
 
Vid fågelpremiären ska vi tälta på fjället i ett par dagar och jag ska äntligen åka på min första riktiga jakt! Shit va häftigt!!! Kan ni fatta att jag har jägarexamen? Jag fixade det!!! Jag är fortfarande lika stolt! :-)
 
 
Jag råkade ha för hög hastighet under vår skogspromenad, så Johan tyckte att jag skulle vara den som bär den mesta av vår packning upp på fjället.
 
Det finns ingen rättvisa!
 
Efter vår skogspromenad tog barnen och jag cyklarna ut på lite äventyr. Dels för att fånga smågrodor till Esters "Hemma-Zoo". Vi hittade 2 st nya för de 3 andra hade rymt under natten. Dels för att ta en fika på Lillbabs Caffär. Vi bor alldeles för nära för att vi ska komma på tanken att gå och ta en fika där... tyvärr.
 
 
Ett fantastiskt ställe för stora OCH små. Mitt emot Caffären så är det en Leklada, där barnen kan leka bland gamla saker så som det var förr. Riktigt häftigt för dem och otroligt givande för både barn och föräldrar.
 
 
Som ni såg på bilden ovan så jobbade Stina i Lanthandeln medan Ester tog jobb som dräng i Caffärens ladugård.
 
Ebba däremot jobbar på Sveas Karameller på Stenegård!
 
 
Jag blir så stolt!!! Hon gör sin lunchlåda och tussar iväg på sitt arbete och säljer hemgjorda karameller till trevliga turister. Ta vägen förbi vettja, och köp lite karameller av Ebba. Öppet mellan 11.00-17.00. :-)
 

Spensthopp," tusingar" och magträning!

Det är bra ljuvligt att vara igång igen om än i en liten skala.
 
Jag har dessutom haft sällis i två dagar av mina goda grannar, Lina & Carro.
 
 
Vi körde löpning på elljusspåret först för att slipa lite teknik, backträning och konids. Lina & Carro gjorde ett jättebra jobb!
 
Och ja - jag sprang bara 15 min (okej 47 sekunder över tid), höll en låg nivå på steget och tog det lugnt! Jag tog t o m cykeln till elljusspåret medan de andra fick springa eller köra PW.
 
Duktiga jag! :-)
 
 
Efter löpningen så körde vi en del styrkeövningar i trädgården till alla grannars glädje och hejarop!
 
Efter passet så bjöd Carro oss på en ny liten övning...
 
"Kom igen nu, nu simmar vi! Simma! Simma!!!"
 
Det var nästan så jag kände mig lite som Doris i "Hitta Nemo". :-)
 
Idag började vi dagen på Strandvallen. Jag bjöd med mina adepter på lite nya löpupplevelser.
 
Jag behöver träna spensthopp för att bygga upp löparmusklerna lite, sånt suger rätt bra faktiskt.
 
 
Fortfarande tejpad men det fanns absolut ingen som helst tillstymmmelse till smärta! GILLART! Jogg på långsidorna och spensthopp kortsidorna. Bra träning!
 
 
Sen körde vi "tusingar", dvs 1000 m i ett högt och jämt tempo. 4 st såna och där emellan magträning.
 
Det sög fint...
 
 
Det är ju helt fantastiskt underbart att börja dagen så här! En härlig genomkörare som smakar fint i kroppen. Jag hoppas att mina medpassagerare på träningståget tycker detsamma!
 
Imorgon blir det ett lugnare pass för min del. Det gäller att vara försiktigt nu när jag ÄNTLIGEN är på G igen!
 
Trevlig lördag kväll på Er!

Princess of Bergvägen...

Har ni träffat The Princess of Bergvägen någon gång?
 
 
 
 
 
Hon trippar ner på stranden i paljettklänning och rosa ballerinaskor... ibland också med en toppluva (antagligen för att skydda öronen ifrån vinden?). Hon har dessutom med sig en slags trollstav formad som en rosa stjärna som ger ifrån sig ett Barbieliknande ljud när man svingar det...
 
Paljettkänningen består numer av melon-fläckar, coca cola-fläckar, lite ketchup och festis. Men svårt att tvätta plagget just nu för...
 
 
 
The Princess of Bergvägen sover nu... i paljettklänningen!
 
Ibland kan det vara svårt att tillgodose Prinsessans alla önskningar och göra hennes tillvaro tillräckligt bekväm. Det låter så i varje fall. Jag ska verkligen göra mitt bästa att bättra mig! För rackarns vad hon kan höja rösten, den Prinsessan! Låter bestämd och arg så löven faller av träden redan i juli??!
 
Annat är det med denna krabat:
 
 
Han är alltid nöjd! ( Om han får mat när han tycker, massor av kel och kärlek, uppmärksamhet och smarriga tuggben...) Han är alltid glad... kanske t o m FÖR glad? :-)
 
 
Dessa två tillsammans kan kela, busa och mysa i timmar... om de bara fick. Båda två har lite för mycket bus i tarmen och gillar V E R K L I G E N inte ett NEJ! Kanske just därför som dom är bästa polare?
 
 
Hon är för stunden rätt nöjd ändå. Kompis som sover över, pizza i magen och bra hyrfilmer att softa till.
 
Två av de andra i familjen är på annan ort och leker "Nils-Petter Sundgren"...
 
 
"The Dark Knight rises"      Waaaaaahhhhhh!!!!
 
Själv planerar jag min träning framöver. 3 löppass/veckan a 15 min första träningsveckan. Sen får jag succesivt öka på med 5 min så länge jag är smärtfri. Spänstträning i form av höga hopp och burpies och styrketräning, ska göra att jag hittar tillbaka till mina löparmuskler... Ja, det ska nog göra susen för att jag är fit for fight i augusti när vi kör igång Bodystepen igen!
 
Om jag längtar??!
 
Jora... kan man väl säga! :-)
 
 
 
 
Visa fler inlägg