Kundbesök, lotsa tonåring & Super Saturday!

 
 
Hej, hej, hallå dagboken! :)
 
Igår var det THE BIG DAY i Ebbas liv! COLDPLAY på Stadiooooooooooon!!!!!
 
 
Jag åkte in med Ebba till Stadion 05:51 för att möta upp hennes kompisar utanför. Det skulle köas för att stå längst fram! När kl va ca 22:30 vankade jag utanför Stadion igen med ömma fötter efter arbetsdagen med bra och givande kundbesök. Till slut möttes vi upp och hon var (detta är i underkant) EUFORISK! Hon och hennes kompisar hade stått längst fram! Klart jag förstår vilken känsla det är! Mamma tussade på utanför och njöt av bra musik - helt gratis! :)
 
Dagen börjar kl 9:00 inne i stan idag där jag ska möta upp en kollega för ytterligare två kundbesök. Därefter blir det till att möta upp bästaste träningskollegan Anna inför helgens SUPER SATURDAY i Globen!
 
Återkommer!
 
Tjingtjong buljong!
 
 
 
 
 
 

Undvik skador - välj rätt träningssko!

 
Dessvärre så märks det tydligt nu när träningstrenden är hög, vilket är sig är suveränt, att utseendet på träningskläderna spelar än större roll än egenskaperna.
 
Jag ser tyvärr alltför ofta deltagare på mina egna pass, men även runt om mig på andra pass och gym, att man helt väljer träningsskor efter färg, märke och trend.
 
Jag är otroligt noga just i valet av skor. Förmodligen lite extra noga eftersom att behöva avstå helt ifrån den man älskar mest, egentligen inte är ett alternativ för mig. För att mina ben ska hålla, framför allt nu när jag precis håller på att läka ifrån min stressfraktur, så måste jag ABSOLUT se till träningsskons egenskaper före utseende och trend.
 
För mig så föll valet på en Nike Lunarglide 4 med dämpning som klarar av Bodystep. (Självklart har jag en helt annan sko till löpträningen!)
 
 
1299:-
 
Kanske inte mitt första handsval när det gäller utseende - egentligen. Men sånt får man lägga lite till sidan när man har tänkt att träna en del...
 
Är man okunnig och kanske en smula ovan, jag ber Er - handla INTE över nätet utan be om hjälp av kunnig personal direkt i butik!!!
 
Bra att tänka på inför sitt val av sko:
 
  • Ändamål
  • Fotvalv
  • Hälkappa
  • Vridstyvhet
  • Dämpning
 
Just det här med fotvalv är en jätteviktig sak. Har man högt fotvalv bör man ha en sko med mycket dämpning. Lågt fotvalv, en sko med stabillitet.
Att kolla fotvalvet kan man själv göra med ett enkelt våttest (blöt foten och gör ett avtryck på blankt papper). Eller så kan man få gjort det i sportaffären.
 
Ge inköpet lite extra efter tanke!

Ripjakt i Jämlandsfjällen!

Vilket äventyr! Vilket träningspass!
 
Med 20 kilos packning och ca 3 timmars vandring upp på fjället, fick jag mig ett rejält träningspass! Jag är glad för alla timmar Bodystep som jag har kört, det hjälpte mig avsevärt!
 
 
Jag fick äran att följa med på ripjakt tillsammans med Johan, Kenth Gustavsson och Martin Ondrasek.
 
 
Innan avfärd har det packats, packats om... vägts... tänkt. Det är rätt viktigt det där med packning när man ska övernatta i tält på fjället långt ifrån civilisationen. Caruso (Yosh pappa) och Arya fick bära sin egen hundmat i klövjeväskor.
 
 
Väl uppe vid det som kom att bli vår "Camp", var det dags att få upp tält och sovsäckar, innan den kulinariska frystorkade maten skulle intas som middag...  Jag kan ju säga så här, jag har ätit godare prylar. MEN.... som den fiffiga och nyutexaminerade jägare jag är, var ju självklart rödvin och OLW nerpackat i min ryggsäck. Jag fick helt enkelt skippa andra mindre viktiga saker för att få plats med det! Gissa om det uppskattades!
 
 
Här inne ligger mitt hotellrum! :-) Vi hade en dubbelsvit med en fantastisk utsikt och en suverän AC!
 
 
Det är svårslaget att få sitta i kvällsolen på fjället och se ut över detta fantastiska landskap!
 
 
Natten var en smula kylig och vårt dubbelrum hade frost på tak och väggar...  MEN, återigen - den smarta utexaminerade jägarn hade packat med sig (onödiga och en smula fjolliga enligt min sambo) mina fårskinnstofflor! En underställströja och en stickad tröja, toppluva, långfillingar, fleecebraxor, strumpor, raggisar OCH fårskinnstofflor fixar biffen! Dessutom hade jag lånat farfars sovsäck från det militära. Slår de flesta säckar!
 
 
En helt okej morgontavla i form av fjällkedjan som ligger i Norge.
 
 
Jaktdags! Johan hade med sig halva SF-fabriken och försökte att fånga en del av jaktsituationen på bild.
 
 
Mästaren him self! :) Det var fantastiskt lärorikt att få följa med på den här jakten.Att få se hur hundarna jobbar, och när de står för fågel och när det blir ett uppflog och ett skott. Hela den scenen är så otroligt spännande!
 
 
Kenth är en helt fantastisk människa på så många sätt, en fantastisk läromästare. Det är verkligen ett privilegium att få följa med! Dessutom är han berikad med en härlig humor!
 
 
Här knyter han upp riporna som han fick skjuta för Arya. Det var (enligt Kent) ganska dåligt med fågel, men de fåglar som vi fick den här dagen var till antalet 3 och väldigt fina. Vi kunde ju lika gärna ha gått tom!
 
 
Martin hade sina fina Pointrar Nirvana och Ollie med sig. Kent och Martin munhöggs rätt friskt och försökte bräcka varandra med vilken ras som är den EGENTLIGA rasen tillika bästa rasen för ändamålet. :)
 
 
Yosh blev överlycklig när det var hans tur att få springa lite. Men det var alltid efter att ripan var skjuten och de stora duktiga hundarna hade gjort sitt jobb, då fick Yosh komma och lukta lite. Men man är ju nöjd med det lilla, enligt Yosh...
 
 
Lunchrast. Jag och Yosh myser i solen med mättar magar.
 
 
Åter vid tältet efter en spännande första jakt i mitt liv!
 
 
 
 
Tack för att jag fick följa med. Ett fantastiskt underbart äventyr som jag sent skall glömma. Nu ligger riporna i frysen och skall så småningom tillagas! Nästa jakt i almanackan är älgjakten. Det ser jag också fram emot!
 
Men innan dess ska jag vila mina en smula ömma axlar.
Visa fler inlägg