Summering av 2015

Nu är snart 2015 till ända. Ett ny helt oskrivet år står för dörren. Många nya möjligheter. Om jag skulle summera 2015 så skulle det året innehålla några ganska stora händelser i mitt liv. Det allra största är väl Johans frieri.
 
 
En inplanderad semestervecka på Gotland med alla barnen. Han hade planerat det länge. När han sedan ställer sig på knä utmed Björkhagas strand och ställer frågan, höll jag bokstavligen på att tuppa av! Att sedan alla barn varit med och planerat och valt ring, förhöjde det hela ännu mer! Nu har vi den stora dagen att se fram emot under 2016!
 
 
Något annat stort under 2015 är ju så klart min Svenska Klassiker!!! Jag har åkt Vasaloppets 9 mil, jag har simmat Vansbrosimmets 3 km, jag har cyklat Vätternrundans 30 mil och jag har sprungit Lidingöloppets 3 mil. Alla dessa lopp under 2015! Jag ångrar inte en sekund. Vilken upplevelse. Fasen va häftigt! Tänk vad man kan pressa sig och så mycket mer ork kroppen besitter trots att man tror att man ska dö?
Nu har jag ju varit smått galen och anmält mig till Vasaloppet igen för att jag tyckte att det var så trevligt. Hur tänkte jag då??! Jag måste ju ha glömt bort hur jävligt det var? Dessutom får man ju smått panik nu när vi inte har fått en gnutta snö än och kan känna efter hur det känns att stå på skidor igen...
 
 
Något annat stort som kanske inte påverkar mig lika mycket som min försfödda, så är det ju hennes 18-års dag och att hon har fått körkort! Herre Gud??! Tänk att det är 18 år sedan hon föddes min första Prinsessa av 4! Kolsvart i håret, kraftig och rejäl. Satt bestämt fast så barnmorskan och hennes team fick kämpa rätt friskt för att få ut flickebarnet. Lite tilltuffsad hamnade hon på Neonatalavdelningen med en infektion. Hon repade sig snabbt och mitt liv blev aldrig mer sig likt. Jag hade blivit hennes mamma från då och för evigt! Vilken makalös ära!
Nu stundar hennes student under 2016 och där hon skall ta nästa kliv i livet. 
Stort.
 
 
Hösten 2015 drabbades vår familj av en stor förlust som påverkat oss på ett märkligt sätt. Johans pappa lämnade oss hastigt och oväntat. Det har så klart förändrat mycket. Även om det har varit tufft så lär man sig mycket om sig själv och andra en sån här gång. Jag väljer att ta vara på den erfarneheten. 
 
Nu ser vi framåt. 2016 känns stort. Så många saker att se fram emot. Jag längtar!
 
Förresten, har ni några nyårslöften? Jag avlade ju ett förra året. Minns ni det? Mitt löfte att sluta äta OLW-produkter. Vet ni, inte EN SMULA har passerat dessa läppar på 12 månader!!! (Ni som inte känner mig för väl bör veta att jag hade en osund överkonsumtion av dessa produkter. 1-3 påsar i veckan!!!)
 
Nej, jag kommer inte slänga mig över en chipspåse efter 12-slaget. Har jag klarat mig bra utan i 1 år finns det ingen anledning att börja nu heller.
 
Så, nu börjar vi närma oss slutet av 2015 och jag önskar er alla ett 2016 fyllt av kärlek, möjligheter och härliga vänner! Precis allt som jag önskar mig själv.
 
 
Puss på er och välkommen ska du vara 2016!
 

Bröllopsplanering

Idag har vi varit till Gävle för lite bröllopsplanering. Dels har jag träffat Eivor Pierre som driver Ataljé Pierina, där är min bröllopsklänning är beställd och idag skulle det provas lite, piffas lite. 
 
 
Det känns ganska overkligt att vi snart är i 2016 och tiden snurrar fortare och fortare. Det är nog tur att vi har de här månaderna kvar att planera och fixa. Vi lyxade till det hela idag och tog tåget ner till Gävle På tåget så satt vi och pratade och vi kändes ganska övertygade om att det nog inte var så mycket att planera... egentligen. Tills vi började gå igenom det hela... GULP!!!
 
 
 
 
 
Det är tredje gången jag träffar Eivor nu och provar min klänning. Det känns lika ofattbart varenda gång. Eivor är fantastiskt kunnig och får en att känna sig lugn och omhändertagen. Hon kommer med goda råd och tips inför den stora dagen. Det känns väldigt tryggt att hon besitter en sån erfarnenhet. 
Medan jag provde min klänning så strosade Johan omkring på Gävles gator och hade hittat sig en musikaffär. Turligt nog var jag klar innan det hann göras några dyrare inköp... Pjuhe!
 
Dagens tur till Gävle var även ämnad till att träffa vår bröllopsfotograf, Linda Dahlqvist. Minns ni att vi vann en bröllopsfotografering till ett värde av 9 000 kr genom Instagram för en tid sedan?
 
 
En mycket trevlig och sympatisk tjej som jag är säker på kommer att fånga de rätta ögonblicken på vår stora dag!
 
Gå gärna in och kika på hennes hemsida; http://www.lindadahlqvist.com/
 
Jag fick även en liten "hint" på Instagram ifrån några bekanta som skulle smyga sig in i kyrkan på vår bröllopsdag. Jag svarade dem med att de var varmt välkomna och behöver inte alls smyga! Faktum är att alla är varmt välkomna att bevittna vår dag i Järvsö Kyrka 30 juli 15:30. Kyrkan är öppen! Vi vill dela den här dagen med alla vänner och bekanta. Festen kommer ju så klart att vara lite mer begränsad (omöjligt både ekonomiskt och praktiskt att göra på annat sätt).
 
Nu ska vi ta fram Mr.Perfects Excelfil med vår "to do list". Tur att han har koll... ;)
 
Trevlig kväll på er!
 
0 kommentarer
publicerat i Familj
Taggar: Ataljé Pierina, Bröllop2016, Bröllopsfotograf, Linda Dahlqvist, bröllop

Min bror och jag...

Julens sköna dagar fortsätter och jag njuter av varje ledig dag! Jag hoppas att ni gör detsamma? På juldagen kom min kära storebror med familj för att "jula" vidare lite här i Järvsö. 
 
Eftersom de bor strax utanför Västerås så måsta man ju få upp dem i Järvsöbacken och testa hur vi Järvsöbor lever till vardags! ;)
Min brorsa har inte stått på ett par slalomskidor på minst 15 år. (Hans ord medan jag tror att det är mycket längre än så...)
 
 
Stinas kusin Erik har aldrig stått på ett par slalomskidor.
 
 
 
Min fina...
 
 
 
Men det har Stina. Hon har förvisso varit lite "fessig" men i år har det släppt och hon bad själv om att få åka i norrbacken med pappa! Bara den riktiga snön kommer så kommer nog underlaget göra det ännu lättare för henne att åka i de stora backarna. Just nu var det lite isigt på sina ställen och då kan det ju bli lite läskigt och modet svikta lite.
 
 
 
 
Erik kämpade på. Mycket att hålla reda på, skidor som far hit och dit...
 
 
 
Ester och jag åkte upp på sydsidan och möttes av en makalöst vacker vintersol. Det är bra vackert här i Järvsö. Jag skulle inte kunna bo någon annan stans! När Järvsö visar upp sin bästa sida blir man lite stolt och mallig inför alla turister som valt att fira jul- och nyår här. "Japp, det här är Järvsö det. Välkomna ska ni vara. Njut av vår vackra bygd!"
 
 
 
Brorsan kändes lite som tagen ur Sällskapsresan... Innan vi åkte upp i liften frågade jag förvånat vad i helvete han hade i händerna??! 
"Vaddå? Det är ju mina vantar!"
Ja, jävlar...
 
 
Han var ju otroligt nöjd över sig själv och sin skidåkning.
 
 
Farmor gled också ner för pisterna.
 
 
Cissi stod på sidan om och höll ställningarna. Nästa gång har hon sagt att hon också ska åka. Ja, jag tror minsann att jag hörde att hon t o m lovade.
 
 
 
 
Alltå de här två...
 
 
Kvällen avslutades med härlig samkväm med lite musik och sång. Jag älskar Cissis inställning, hon sjunger så gärna glatt och med inlevelse. Sen skiter hon fullständigt i vilken tonart som spelas. Hon kör sin egen! Jag bara älskart!
 
Nu ska vi fortsätta njuta av julen. Hoppas att ni gör detsamma!
 
God fortsättning på er!
Visa fler inlägg