Kontraster!

Jag måster erkänna att just nu saknar jag faktiskt inte gymmet så väldigt mycket... man får träning så det räcker genom gediget kroppsarbete!
 
Här jobbas det från tidiga morgon till sena kväll...eller natt... jag har precis tagit av mig arbetsbyxorna för att strax hoppa in i duschen. En välförtjänt sådan!
 
 
Idag har det hänt grejer! Det har varit en helt del leveranser och tältbyggarna har påbörjat arbetet att resa de tält som är förbeställda av en del utställare.
 
 
Skyltarna som vi målat, skruvades upp på sina olika platser.
 
 
På eftermiddagen kom Agnetas kompis, Lena förbi och hjälpte till! Hon skall även hjälpa till i helgen och jobba med Mässan. Det tackar vi för! :-)
 
 
Dessa två kumpaner så för hejiga ut när de for omkring på 4-hjulingen på Mässområdet. Det är ett otroligt svårt uppdrag att välja ut fina granar för att sedan placera dem rätt på området... precision kallas det visst? :-)
 
 
Jag åkte också på ett sådant uppdrag. Om ni tycker att jag ser knepig ut på bilden så är det bara för att jag sjunger medan jag arbetar. Jag arbetar bäst då. Och det kan ju alla se hur bra jag arbetar! :-D
 
 
Nu ska vi snart krypa ner i sängarna, knyta upp svansarna för ännu en arbetsdag. Spännande! Idag har ställt iordning alla skyltar och avspärrningar, barnområdets crossbana, färdigställt skjutbanorna, byggt tält mm.
 
 
Imorgon kommer Ebba upp med bussen för att jobba med oss och hjälpa till. KUL! Hon har ju nyss kommit hem från Orlando, så jag har längtat lite extra att få träffa henne!
 
Nä, nu ska här duschas och sen hopp i säng!
 
Godnatt!
 

Förberedelserna fortsätter

Det är ont om flashiga gym och löpband här uppe, men kroppsarbete från ca 05:00 till ca 23:00 tror jag är en rätt okej "all a round"- träning.
 
 
Alla är delaktiga och jobbar med allt från att skura golv och putsa fönster i det nya Mässcentret till att betespusta, slå upp 1 km staket, måla informationsskyltar, kratta ihop hö efter betesputsen etc.
 
 
Det är inte många minuter som vi inte har något att göra. Det kallas för idogt arbete. Men kul är det!
 
 
En annan uppgift är ju att hänga upp en del skyltar av olika slag som t ex skylten ifrån Gyttorp som har sponsrat med ammunition. Lägg märke till den otroligt praktiska pennan som Farmor valt att hänga på skalmen på glösögonen. Mycket fyndigt! :-)
 
 
Farmor är en galning på 4-hjulingen. Hon kör från Mässcentret till "boningshuset", till de olika mässområdena gruset sprutar. Man hör ett brum...och ett vitt moln... då är farmor i farten!
 
 
På eftermiddagen idag bestämde Farmor att vi skulle ta bort höet ifrån betesputsen i bikini...
 
 
Sagt och gjort!
 
 
Alla sätt är bra...
 
 
Utom dom dåliga!
 
 
Det är INTE särskilt skönt att jobba med hö i bikin... vill jag bara tillägga!
 
 
Entrétältet på plats och Yosh.. näe, jag menar ju Johan känner sig nöjd med placeringen. :-)
 
Nu fortsätter vi att bocka av på "att-göra-listan" och hoppas på bra väder och mycket folk!
 
Gå gärna in på hemsidan och kolla in vårt mässprogram! Kanske t o m ta vägen förbi på lördag eller söndag? :-)
 
 

Valpträff & Mässförberedelser

Nu är det en intensiv vecka som vi har framför oss. En intensiv men rolig och spännande vecka.
 
Den började igår med en härligt dag hos Anette & Kenth Gustavsson som har Kennel Ganjos. Det var anordnat en valpträff ifrån Yosh kull, så Erik & Anne från Hasselkrogens Kennel var också på plats med Yosh mamma. Han fick därmed träffa BÅDE mamma & pappa och flera av hans syskon!
 
Som de lekte och busade! Oj, så skoj det var! Sedan var det dags för lite allvar också.
 
Kaninhängnet!!! Jag var bra mycket mer pirrig och nervös över hur det skulle gå än Yosh. Han gick mer eller mindre på tånaglarna och var överlycklig inför den stundande uppgiften.
 
Första stoppet gick inte så bra. Många instruktioner som jag skulle försöka få in, samtidigt hålla koll på Yosh och nerverna i styr.
Men sen släppte det och de två andra stoppen satt mycket bättre! Nu är det bara att träna vidare. Men framför allt ha kul med Yosh! Och det sistnämnda är väldigt svårt att misslyckas med! :-)
 
Kika gärna in på http://ganjos.se där Anette Gustavsson har lagt ut massor av fina och roliga bilder från valpträffen! En för övrigt jätte trevlig och snygg hemsida!
 
 
Yosh tränar lite självmat på att stå för fågel på morgonens skogspromenad. Bäst att visa matte att det sitter kvar det vi tränade på igår och att vi ska träna vidare. :-)
 
Efter valpträffen i Härnösandtrakten, styrde jag bilen upp till farmor & farfar där resten av gänget väntade.
 
Det var bara att hoppa i arbetshandskarna och hugga in!
 
Det finns mycket att göra innan vi kan slå upp dörrarna för:
 
 
Till helgen är det dags och det innebär jobb från tidiga morgon till sena kväll. Jobbigt men roligt!
 
Det hinns inte med så mycket annat, men jag fick mig en liten stund med den nyaste kusinen i familjen:
 
 
Näe, det här duger inte! På med arbetshandskarna och hugg i!
 
Lev väl och må gott, alla!
Visa fler inlägg