"När man redan ätit upp sin egen pizza och tar en bit till..."

Vi fortsätter att njuta av semester (till viss del) och av värmen. Jag vet precis hur det blir nu framöver, från september fram till maj. Det är raggsockor, underställ och blåläppar 24/7. Därför tänker jag njuta in i det sista och låta kroppen svettas och våndas ordentligt. Bara så att mitt skelett liksom programmerar känslan när fryslorten kommer fram...

 

Värre är det för min make. Han våndas utan att njuta. Han gillar inte värmen alls lika mycket som jag. Men han biter ihop. För min skull. Men härom kvällen slank hans egentliga känsla fram.

 

"Näe, men du vet. Det är ju ungefär som den där känslan när man ätit upp sig egen pizza först, sen tar man en bit av kompisens. Det är gott, men det blir ju jävligt tjatigt liksom..." Jag gillar hans liknelse. Jag kanske inte riktigt delar hans känsla och tanke dock...

Vi har i ett par dagar gjort annat än att bada vid hotellets pool och strand. I onsdags tog vi en tur till Vattenparken i Chania. Det var en höjdare för alla med barnasinnet kvar. Malin testade ALLA vattenrutschkanor medan jag bangade på "Fritt fall". Ester gjorde som jag, bangade på den värsta.

 

Igår tog jag och "mellisarna" en lite tripp utan Pappan och The Princess. Lite för att han en dag kunde få välja hur mycket rumstid med AC som helst och dels för att The Princess också är rätt nöjd med att bara gå ifrån hotellrummet ner till poolen. Vi andra vill göra lite mer än så.

 
Vi tog en guidad tur över "De vita bergen" till en häftig strand vid Elafonisi. 
 
På vägen till Elafonisi så stannade vi till på ett litet fik i en liten by och testade en lokal specialité, en liten paj med honung och fårost.
 
 
Väl framme vid den berömda stranden vid Elifonisi, rankad som nummer nio bland världens vackraste stränder, fick vi oss några härliga timmar vid en kritvitsandstrand och ett turkosblått hav! 
 
 
 
 
 
Efter den magiska stranden så fortsatte vår färd till den heliga Sofiagrottan. En rätt häftig grotta som inte såg så mycket ut för världen på utsidan, men väl där inne så växte det fram en liten mini-katedral.
 
 
 
 
I grottan fanns det även fladdermöss och en ovanlig sorts spindel. Fladdermössen såg vi men inga spindlar till Esters stora lättnad!
 
  
Nu ska vi mysa på de sista dagarna innan hemfärd på söndag.
Det ska bli skönt att komma hem till rutiner igen. Vi har mycket att se fram emot. Framför allt en spännande höst med en hel del jakt som förgyller våra dagar!
 
Hur som helst så är det nog sant den där gamla klyschan;
"Borta bra, men hemma bäst!"

Semesterrapport nummer två

Min familj brukar ibland påpeka för mig att jag har någon form av bokstavskombination... jag har lite svårt att bara sitta still. Jag vill göra saker. Se saker. Uppleva saker.
Jag har en sån tur att jag kan lura med mig (ibland -inte alltid) mina "mellisar" på några äventyr då och då när det kryper för mycket i kroppen på mig.
 
 
 
 
Därför beslöt vi oss (kanske mest jag) för en snorkeltur i ett underbart turkost hav igår.
 
 
Eftersom jag är makalöst sjösjuk så fick jag tugga åksjuketuggummi frenetiskt för att inte kräkas tarmarna ur mig.
 
 
Jag klarade mig rätt bra otroligt bra faktiskt!
En lagom båttripp ut till en liten ö med ett lagom stort korallrev.
Det häftigaste av allt var att vi fick dyka vid ett flygplansvrak från andra världskriget.
 
 
Vågorna har varierat här.
En dag var det faktiskt röd flagg vid vår strand.
 
 
 
Vågorna var enorma!
Nej, jag badade inte helt. Eller jo, det blev ju så. Men jag menar att jag simmade inte ut. Det räckte gott med att stå vid strandkanten för att få uppleva dessa enorma vågor!
 
 
De här småknoddarna kämpar på i värmen. De pendlar mellan de olika poolerna, drink- och snackbarerna för att fylla på energidepåerna.
 
 
Barnens pappor skyller på barnen för att få tillgång till pizzaslicerna.
Men vi alla behöver fylla på depåerna här. Det är varmt.
Väldigt varmt!
 
 
Jag avnjuter mornarna med en löprunda i ljummen temperatur vid 06:30.
Tidigare än så är det bäckmörkt, senare än så är det apvarmt.
Idag hämtade jag upp Ullis vid 8:30 för en prommis in till Plantanias.
 
 
Stina är så överlycklig som har fått gjort flätor.
Hon har väntat i över ett halvår på att få göra dem!
 
-Mamma, vet du hur lycklig jag är nu på en skala mellan 1-10? Typ flera tusen!
 
 
I morgon åker Peter och Ullis och barnen hem igen. Det kommer bli lite tomt för vi stannar kvar och semestrar på en vecka till.
 
Nu ska vi kika på vilka äventyr vi skall hitta på under kommande vecka.
På återhörande!

Semesterrapport ifrån Grekland

Som jag har längtat efter värmen. Hela mitt väsen har längtat så det har gjort ont i mitt skelett. Kroppen har liksom väntat på att få bli riktigt uppvärmd. Innifrån och ut.
Nu är vi det.
 

Här har vi det riktigt toppen!
Temperaturen pendlar mellan 35 och 40 grader.
Helt i min smak!
 
 
Det är inte riktigt alla i sällskapet som håller med.
Det blir en del diskussioner på kvällarna när AC:n i rummet skall ställas in. Jag känner att händer och fötter domnar bort, läpparna blir blå medan min man äntligen kan andas...
 
 
De här småtussarna klagar inte heller. Så länge de inte måste komma upp för att äta, vila sig i skuggen eller smörja in mer solskyddsfaktor.
 
Vi bor på en sån där perfekt Resort där det finns något för alla i alla åldrar. Bekvämt och bra!
Vi ska njuta i två veckor och första veckan av vår vistelse har vi sällskap av Ullis & Peter med barn, (våra barns kusiner).
 
 
Så perfekt!
Idag har min kära svägerska bestämt att vi ska vara med på Resortens vattengympa.
Det kommer ju att bli intressant...
 
 
Soluppgången här är fantastisk. Nu är det ju bara jag i familjerna som har upplevt den ännu så länge. Solen går upp bakom berget ganska precis 06:30. Då är jag redo för lite aktiviteter. Jag kan ju inte riktigt sova hur länge som helst. Så lite träning för min del medan resten av familjen sover är det ju ingen som störs av.
 
 
 
Vi kan som sagt inte klaga på något alls!
Nu ska vi fortsätta att njuta, bada, busa och umgås.
 
Åh, vad underbart!
En kommentar
publicerat i Familj
Taggar: Barn, Caldera Beach, Familj, Grekland, Kreta, semester
Visa fler inlägg