På praktik i harjaktskogen

Idag var det en liten annorlunda skoldag för vår mellersta dotter, Ester. Det var bestämt sedan länge att den 20 oktober skulle de praktisera i hennes klass. Så hon frågade oss om hon fick vara på JO Förlaget. Så klart!
 
 
Så jag bokade in ett harjaktsreportage nere i Vallsta passande för hennes praktikdag. En lagom jaktform för en sömning tonåring. Skämt å sido, men det är en väldigt social jaktform jämfört med många andra jakter.
 
 
Jag nyttjade en gammal jaktkontakt, Anders Örtby, som ordnade så att dagen blev av. TACK!!! Han är en inbiten harjägare som har en trevlig stövare vid namn Strix. Vi har jagat ihop vid ett annat tillfället men det är tre år sedan. Så det var ett kärt återseende!
 
 
Huvudpersonen för dagen var ändå Per-Erik och hans duktiga Finnstövare, Alma. De var 7 min ifrån en SM-plats vid helgens DM. En riktigt duktig hund. Ester fick testa på att fota, ta anteckningar och hon fick också en hel hög med information om hur en harjakt med stövare går till.
 
 
Vi träffades kl 08 hemma hos Anders Örtby för att sedan gå ut i skogen och släppa både Anders hund Strix och Per-Eriks hund Alma. Vädret var perfekt. 6 grader varm och vindstilla.
 
 
 
Utgången på jakten tänker jag inte avslöja här och nu utan man får gott invänta det färdiga reportaget så småning om. 
 
 
Matsäcken smakar aldrig så bra som i jaktskogen!
 
 
När klockan var strax för 16 bröt vi för dagen. Vi fick oss en härlig dag i skogen och jag tror också att Ester är rätt nöjd.
Tusen tack till Anders, Per-Erik, Anette och Stig som välkomnade oss och gjorde Ester dag till en givande praktik!
0 kommentarer publicerat i Jakt
Taggar: Finnstövare, Harjakt, JO Förlaget, Jakt, Stövare, dotter