Ripjakt i Jämlandsfjällen!

Vilket äventyr! Vilket träningspass!
 
Med 20 kilos packning och ca 3 timmars vandring upp på fjället, fick jag mig ett rejält träningspass! Jag är glad för alla timmar Bodystep som jag har kört, det hjälpte mig avsevärt!
 
 
Jag fick äran att följa med på ripjakt tillsammans med Johan, Kenth Gustavsson och Martin Ondrasek.
 
 
Innan avfärd har det packats, packats om... vägts... tänkt. Det är rätt viktigt det där med packning när man ska övernatta i tält på fjället långt ifrån civilisationen. Caruso (Yosh pappa) och Arya fick bära sin egen hundmat i klövjeväskor.
 
 
Väl uppe vid det som kom att bli vår "Camp", var det dags att få upp tält och sovsäckar, innan den kulinariska frystorkade maten skulle intas som middag...  Jag kan ju säga så här, jag har ätit godare prylar. MEN.... som den fiffiga och nyutexaminerade jägare jag är, var ju självklart rödvin och OLW nerpackat i min ryggsäck. Jag fick helt enkelt skippa andra mindre viktiga saker för att få plats med det! Gissa om det uppskattades!
 
 
Här inne ligger mitt hotellrum! :-) Vi hade en dubbelsvit med en fantastisk utsikt och en suverän AC!
 
 
Det är svårslaget att få sitta i kvällsolen på fjället och se ut över detta fantastiska landskap!
 
 
Natten var en smula kylig och vårt dubbelrum hade frost på tak och väggar...  MEN, återigen - den smarta utexaminerade jägarn hade packat med sig (onödiga och en smula fjolliga enligt min sambo) mina fårskinnstofflor! En underställströja och en stickad tröja, toppluva, långfillingar, fleecebraxor, strumpor, raggisar OCH fårskinnstofflor fixar biffen! Dessutom hade jag lånat farfars sovsäck från det militära. Slår de flesta säckar!
 
 
En helt okej morgontavla i form av fjällkedjan som ligger i Norge.
 
 
Jaktdags! Johan hade med sig halva SF-fabriken och försökte att fånga en del av jaktsituationen på bild.
 
 
Mästaren him self! :) Det var fantastiskt lärorikt att få följa med på den här jakten.Att få se hur hundarna jobbar, och när de står för fågel och när det blir ett uppflog och ett skott. Hela den scenen är så otroligt spännande!
 
 
Kenth är en helt fantastisk människa på så många sätt, en fantastisk läromästare. Det är verkligen ett privilegium att få följa med! Dessutom är han berikad med en härlig humor!
 
 
Här knyter han upp riporna som han fick skjuta för Arya. Det var (enligt Kent) ganska dåligt med fågel, men de fåglar som vi fick den här dagen var till antalet 3 och väldigt fina. Vi kunde ju lika gärna ha gått tom!
 
 
Martin hade sina fina Pointrar Nirvana och Ollie med sig. Kent och Martin munhöggs rätt friskt och försökte bräcka varandra med vilken ras som är den EGENTLIGA rasen tillika bästa rasen för ändamålet. :)
 
 
Yosh blev överlycklig när det var hans tur att få springa lite. Men det var alltid efter att ripan var skjuten och de stora duktiga hundarna hade gjort sitt jobb, då fick Yosh komma och lukta lite. Men man är ju nöjd med det lilla, enligt Yosh...
 
 
Lunchrast. Jag och Yosh myser i solen med mättar magar.
 
 
Åter vid tältet efter en spännande första jakt i mitt liv!
 
 
 
 
Tack för att jag fick följa med. Ett fantastiskt underbart äventyr som jag sent skall glömma. Nu ligger riporna i frysen och skall så småningom tillagas! Nästa jakt i almanackan är älgjakten. Det ser jag också fram emot!
 
Men innan dess ska jag vila mina en smula ömma axlar.
#1 - - Anonym:

Hon heter ju faktiskt Arya....

#2 - - Ebba:

glömde skriva namn oopsi

Svar: Hörrududu kaxpära, det förstår VEM SOM HELST att jag var lite trött igår när jag kom hem och kastade väl om bokstäverna lite... Jag skulle vilja se dig ens gå 500 m med 20 kg på ryggen... Men du är varm välkommen nästa år min kära dotter! <3
Katharina