Goda nyheter!

Det är väl kanske inte så många som missat våra goda nyheter från gårdagens besök på Akademiska Barnsjukhuset. Men det tål att nämnas igen. 
Gårdagens besök var det första återbesöket sedan Stinas operation. 
Man ville se hur benet läker och om alla stålgrejor och spikar sitter på plats.
 
 
Yasmine Hailer, som opererat Stina var mycket nöjd med resultatet!
Höftkulan sitter på plats och kan nu återbildas i lugn och ro. Benet läker fint och operationssåret är helt läkt. Allt helt enligt plan!
 
 
Stina får nu börja belasta sitt sjuka ben och komma ifrån rullstolen för att så småningom och förhoppningsvis kunna gå utan kryckor! 
Japp, ni läste rätt - "gå utan kryckor!"
Fantastiskt!!!
 
 
Så fort Stina kan gå obehindrat får hon börja rida igen. Då får hon rida, cykla och gör det som hon känner att benet klarar av utan smärta.
 
 
Själva sjukdomen finns ju kvar i Stinas höft. Men hon har de bästa av förutsättningar nu att läka fint. Benlängdsskillnaden uppmättes i dagsläget till under 2 cm. Man gör inget åt den i dagsläget utan låter det vara. Förhoppningsvis ställer kroppen om sig och anpassar tillväxten i det friska benet så det jämnar ut sig.
 
Nu planeras nästa operation troligtvis till november. Lite för att Stina skall slippa opereras på sin födelsedag i januari och för att hon ska vara läkt när slalomsäsongen sätter igång.
 
Fattar ni?
 
Det känns helt ofattbart bra för att vara sant.
Vi kanske får en sommar utan smärta och kryckor?
 
Lyckan är enorm!
 
 
0 kommentarer
publicerat i Familj
Taggar: Akademiskabarnsjukhuset, Barn, Perthes, Perthes Sjukdom
Visa fler inlägg