Harsa Ski Marathon 2016

Så var det gjort! Tack o lov! Årets Harsa Ski Marathon 42 km försök till att seeda upp sig något led inför årets Vasalopp. Ja... jag vet... helt galet!
 
 
Vår allas Judit gjorde sitt livs första skidtävling igår. Jädrar vad jag är imponerad! Jag kommer ju ihåg hur jag kände mig förra året när jag var en rookie och fullständigt vilsen i den här skidvärlden bland "kondomdräktsåkare" vallatips av 1000 olika slag!
 
Sedan i torsdags har jag känt hur det har svidigt i mitt svalg och en förkylning kommit närmare och närmare. Ebba stackarn är däckad och jag har absolut inte varit den omhändertagande mamman som jag borde ha varit. Istället har jag bett henne hålla sig undan och jag har spritat sönder händerna...
Man blir lite knäpp inför tävlingar... Jag kan nästan förstå Johan Olsson (skidåkarn inte min Johan... ha ha ha) som bor som en enstöring och laddar inför säsongen i en stuga i "Ingemansland" utan kontakt med andra människor och bacilller...
 
Mina nerver var därför lite extra utanpå inför tävlingsdagen. Mardrömmen var att vakna upp ännu sämre än dagen innan. Nu lyckades jag hålla bacillerna någorlunda i schack...
 
 
 
Det är inte mycket som kan stressa upp denna filbunkslugna Herrn. Tack för det säger jag. Han är mycket i mitt liv, inte bara min livspartner utan även mitt lugn, mitt stöd och som alltid, alltid finns vid min sida. Vilken underbar klippa till blivande man! 
 
Som vanligt var förutsättningarna en smula nervprövande... regn.. svårvallat och en storm på antågande  och dessutom en liten förkylning som låg och bara väntade på att få bryta ut.
Någon kommenterade på Facebook när jag beklagande mig lite att det verkade vara så här jag laddar inför mina skidlopp. Ja... man börjar ju snart undra??! Jag har inte lyckats pricka in varken väder eller en bacilllfri tävlingsdag hittills. :)
 
 
Det blåste på bra i starten och den var lite kaosartad. Någon ramlade i elitledet och skapade en dominoeffekt. Ganska isigt och egentligen inga spår den första kilometern. Många stressade upp sig för att lägga sig i en bra position och placering. Men eftersom det var dåligt med fäste dagen till ära, så åkte vi om många i surbacken som liksom tog ut sig i starten. 
 
 
Vi fick egentligen staka hela vägen. Staka i 42 km!!! Jag hittade lite fäste i de värsta backarna, men annars må jag säga att vi stakade på rätt bra. Johan och jag höll ihop hela loppet vilket var riktigt trevligt. Förra året åkte jag på 3:26. I år åkte vi på under 3 timmar! (snabba spår!) Nu har jag inte sett något resultat ännu men vet att vinnaren åkte in på 1:47. En viss skillnad... Jag har ingen aning om det räcker för oss för att sida upp oss i något led? Vi står i dagsläget i led 9 sedan förra årets Vasalopp. Hoppas...
 
Hur gick det då för Judit?
 
 
 
Jo, men hon tog sig ju i mål! Helt fantastiskt bra gjort!!! Jag är så imponerad. Nu laddar vi om och skruvar upp träningen inför det stundande Vasaloppet. Fast först ska jag bara var lite förkyld ett tag och krya på mig lite. :)
 
Efter Harsa Ski så svidade vi om för lite partaj.
Steffe fyllde ju 30 år igår!
 
 
 
 
 
Rackarns så roligt vi hade!
 
Tack Steffe för en fantastiskt, galen och rolig fest!
 
Nu ska jag strax spraya näsan full med Nezeril och ta en liten Ipren, lägga mig till rätta under filten och be om lite extra mycket gos av min blivande man och mina fina barn.
 
Trevlig kväll på er!
Visa fler inlägg