När man hittar någon som förstår precis hur det känns...

Vi har en sån tur! Vi har hittat Ellen!
Ellen och hennes fina familj ifrån Strömsbruk. Ellen är 2 år äldre än Stina, men de har något gemensamt.
De har båda Perthes. Tänka att hitta en tjej i ungefär samma ålder som förstår precis hur det känns. Som också har rullis ibland, som också haltar precis som Stina gör!
 
 
Det är en sån lycka!
 
 
Ellen fick sin diagnos 2013 och opererade sitt högra ben 2015. Dessvärre ser det ut som Bajs-Perthes har angrigit Ellens vänstra höft nu. Hon väntar på en magnetrötgen i juni...
 
 
Men just idag var det skit i samma! Just idag var det skit i samma om man har Perthes och rullis. När man hittar en ny kompis som man klickar med direkt och som inte gör skillnad, som förstår hur det känns när det blir svårt, eller gör ont, eller om man blir trött i armarna. En kompis som bara är precis lika glad att träffa någon som är precis likadan!
 
 
Vi har spenderat dagen på Järvzoo idag. Ellen och Stina har lekt och haft så roligt. Jag och Ellens mamma har fått dela erfarenheter och precis som Ellen och Stina, pratat med någon som förstår hur det känns.
Det är ovärderligt!
 
 
Jag blev till en början ganska tagen när jag såg Ellen. Det var nästan lite overkligt att träffa ett barn som haltar precis lika som Stina. Den där karaktäristiska stilen, en sned och lutande ställning på ryggen med det ena benet kortare än det andra.
 
 
Den här dagen var minst lika viktigt för Ellen och Stinas mammor som för dem.
 
 
Det känns så skönt att veta att man inte är ensam. Att vi är flera i samma situation. Att det faktiskt finns fler små tjejer som Stina. Att vi kan stötta varandra och att vi inte behöver känna att man är annorlunda. 
 
Nu har vi bokat in flera tillfällen att träffas.
Först på tur står Leos Lekland i sommar!
 
Tack fina Ellen med familj för att ni kom till Järvsö idag!