Vilken fantastisk julafton!

Åh, Herre Jösses vilken riktigt härlig julafton vi hade igår. En sån där som bara är helt perfekt. På alla sätt och vis!!! Ett par grader kallt, snö, huset fullt med friska och glada barn. Julfrukost hos farmor tillsammans med kusinerna.
När frukosten var intagen och julklappsbytet kusinerna emellan var klart, åkte vi upp till backen för några åk innan Tomtens ankomst.
 
 
Lite extra roligt var det ju för den här lilla krummeluren. Hon har ju inte kunnat åka slalom på två år. Efter sista besöket i Uppsala fick vi hon ok att få prova lite slalom i vinter om hon låter bli hoppen. Gissa om det var någon som var taggad??! Hon får ju så klart lyssna på kroppen, men ändå. Lyckan att få vara med alla andra kompisar. Det är ju lite så här i Järvsö, de flesta är ju i backen på vintern.
 
 
Extra roligt att åka i backen när man desutom fått uppgraderat sin utrustning och stortjejerna fått nya hjälmar och glasögon i julklapp av farmor!
 
 
Efter backen var det dags att svida om och bänka sig framför Kalle och hans vänner. 
 
 
 
Nåde den som pratar eller på något annat sätt stör "The Princess" under programmet!
 
 
Tomtarna var två till antalet i år. Yosh fick också paket och var till en början ganska misstänksam på dessa skäggiga typer. 
 
 
Men efter en stund upptäckte han att dessa skäggiga typer var outnyttjade vad det gäller klapp och kel. 
 
 
Alla fick vi makalöst fina julklappar. Det här är ju det bästa av allt - att se glädjen hos barnen och känna tillfredställelse i att ha lyckats med julklappsinköpen!
 
 
Underbart härligt att ha vår stösta pärla hemma över jul också! Hon som annars bor på Kungsholmen i Stockholm och pluggar på journalisthögskolan. Nu har hon praktik på Ljusdals Posten över jul. Toppen, då får vi rå om henne lite extra! 
 
 
Svärmor är ju mer som katten ungefär, kommer och går som hon vill. 
Skämt å sido, vi har ju lyxen att ha henne i grannskapet så det blir enkelt för henne att vara nära oss i vardagen. 
 
 
 
Midnattsmässan i Järvsö Kyrka är alltid så speciell. Det är mäktigt på något sätt. Vi passade på att tända ett par ljus för några som inte längre finns med och kan fira med oss här på plats.
 
Nu ska vi fortsätta att bara njuta av julefriden och varandra.
Hoppas att alla ni också har en fröjdefull jul!
 
God fortsättning!
 
 
 
 
3 kommentarer publicerat i Allmänt
Taggar: Barn, Julen, Järvsöbacken, Perthes, Slalom, Tomten, järvsö
#1 - - Jennie:

Så mysiga julbilder

Svar: Tack! :)
Katharina

#2 - - josefine:

vilka fina bilder! vad mysigt med skidor. här är det bara grått och regn

Svar: Tack! Ja, vi njuter av vårt vackra, vita, vinterland!
Katharina

#3 - - Maria:

Så fin bilder från er julafton!

Svar: Tack snälla! <3
Katharina