Kantarelltoast med lufttorkad skinka och parmesan. Superenkelt och smarrigt!

Eftermiddagens skogsrunda med Yosh resulterade i några smarriga mackor:
 
 
Busenkelt att göra också!
 
Kantareller
Charlottenlök
Lufttorkad skinka (eller bacon eller något annat rökt)
Gräslök
Grädde
Riven parmesan
 
Inte så krångligt alls.
Förväll kantarellerna först. Stek dem sen i smö tillsammans med charlottenlöken.
I med skinkan och fräs tillsammans med svampen å löken. 
Salta å peppra lite.
Häll över grädde och puttra ett tag så det liksom tjocknar på lite.
Häll i riven parmesan och rör om så den smälter.
 
Stek ett par brödskivor.
På med svampsmeten och klipp gräslöken och strö över.
 
Serveras med fördel till ett glas rött!
 
 
Dessa smarrig mackor blev resultatet av vår eftermiddagstur i skogen.
 
 
Så makalöst mysigt.
Nu har jag fått tillbaka min gamla vanliga Yosh igen!
Vi storsade på i skogen i 1 1/2 timme. Jag hade inte tänkt att det skulle bli längre än en snabbis... Men det är som vanligt med oss två. 
Vi liksom hittar nya stigar, nya vägar och spännande gläntor som vi liksom dras till.
Då blir vägen tillbaka lite längre än vad som var menat från början.
 
Nu kommer jag att somna gott med skogsdoften i näsan och smarriga kantarellmackor i magen.
 
Jag har det oförskämt bra!
 
 
 
3 kommentarer publicerat i Friluftsliv
Taggar: Friluftsliv, Jakthund, Kantarelltoast, Recept, Vorsteh
#1 - - Veronica Wallgren:

Åh vad gott! Älskar kantareller :)

Svar: Ja, det var supergott och väldigt lätt att tillaga!
Katharina

#2 - - Anonym:

Tack för tipset Katarina .. Det blir förrätten i morgon👌👍😋

Svar: Lycka till! :)
Katharina

#3 - - Kerstin Johansson :

Tack för tipset Katarina 👌.. Det blir förrätten i morgonkväll👍😋