Ripjakt i fjälls

Termometern visade på -7 imorse när vi gick över Torkilstöten (slalombacke) i Ljungdalen för att komma ut på vårt jaktområde. Det bet fint i kinderna och rimfrosten hade skapat ett vackert landskap uppe på kalfjället.
 
 
Idag fick jag praktisera som fotograf och reporter. 
 
 
Det värsta var väl fingrarna... det blev himla kallt. Annars så har jag bra utrustning vad det gäller kängor och kläder. Jag vet att många tycker att man ofta får betala dyra pengar för välkända märken, ja så är det. Men jag ska säga när du är ute på fjället så är det värt vartenda öre om du ha köpt förvisso dyra märkeskläder, men om de står emot väta, kyla och vind, då är du glad för att du betalade lite extra just då...
 
 
 
Det var ju så klart makalöst vackert att i soluppgången skymta Helags i horisonten. Det är sånt här som är så otroligt underbart och är värt att gå ett par mil för.
 
 
Vem har glömt dessa?
 
 
 
 
Vi har gått på ett par kullar med ripa. Dessvärre är det ganska svårt nu vid den här tiden på året. De börjar flytta sig uppåt och är ganska skygga. Vi gick på ca 14 st ripor men det blev tyvärr inget bra skjuttillfälle.
 
Imorgon får vi en ny chans och hoppas att vi får bättre möjligheter då.
 
Nu ropar sängen på 3 trötta jägare.
 
Håll tummarna för oss så vi får en ännu bättre dag imorgon!
God natt på er!
 
 
0 kommentarer publicerat i Jakt
Taggar: Fjällen, Jakt, Ljungdalen, Ripjakt