Saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk
Torsdag... då är det nästan fredag med ja, ni vet, fredagsmys. Så därför kör vi torsdagsmys idag. En liten "värmare". :)
Tänkte dela med mig av ett superduper enkelt recept men otroligt gott. Man kan med fördel ha den här soppan på en middagsbjudning - absolut!
Så till 4 portioner behöver du:
400 gr torsk
300 gr lax
150 gr räkor
1 st purjolök
1 st vitlöksklyfta
3 msk Touch of Taste hummerfond
2 dl vatten
2,5 dl matlagningsvin, vitt
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl cream fraiche
1 pkt saffran
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 stk basilika
Olivolja
1.Skär fisken i 3 cm kuber
2.Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja.
3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och creme fraiche och låt sjuda i 10 min.
4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.
Servera soppan varm tillsammans med en bit gott bröd.
Servera soppan med fördel till ett gott vitt vin...
Bon apetit!