Saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk

Torsdag... då är det nästan fredag med ja, ni vet, fredagsmys. Så därför kör vi torsdagsmys idag. En liten "värmare". :)
 
Tänkte dela med mig av ett superduper enkelt recept men otroligt gott. Man kan med fördel ha den här soppan på en middagsbjudning - absolut!
 
 
Så till 4 portioner behöver du:
 
400 gr torsk
300 gr lax
150 gr räkor
 
 
1 st purjolök
1 st vitlöksklyfta
3 msk Touch of Taste hummerfond
 
 
 
2 dl vatten
2,5 dl matlagningsvin, vitt
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl cream fraiche
1 pkt saffran
 
 
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 stk basilika
Olivolja
 
1.Skär fisken i 3 cm kuber
 
2.Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja.
 
3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och creme fraiche och låt sjuda i 10 min.
 
4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.
 
Servera soppan varm tillsammans med en bit gott bröd.
 
 
Servera soppan med fördel till ett gott vitt vin...
 
 
 
Bon apetit!